0%
100%

Vprašalnik za vključitev v raziskavo o učinkih kolagena in MSM na starajočo kožo

Z izpolnitvijo ankete se prijavljate za sodelovanje v raziskavi na Inštitutu za kozmetiko Visoke šole za storitve (VIST), v kateri bomo ugotavljali ali uživanje prehranskih dopolnil s kolagenom, samim ali v kombinaciji z MSM, ter vitaminom C izboljša stanje kože in omili vidne znake staranja v primerjavi s sirupom brez teh učinkovin (placebo). Preverjali bomo tudi njihov vpliv na lase, nohte, trepalnice in obrvi.

K sodelovanju vabimo zdrave belopolte ženske stare 40-65 let z znaki staranja kože in izraženimi gubami okrog oči. 

V raziskavi ne morete sodelovati, če: ste noseči ali dojite; ste v zadnjih 3 mesecih spremenili prehranske navade ali ste redno uživali prehranska dopolnila s kolagenom, MSM, antioksidanti (polifenoli, Q10, vitamin A, vitamin E...) oz. druga beljakovinska prehranska dopolnila; ste veganka; ste v zadnjih 3 mesecih spremenili rutino nege obraza; so vam opravili: invazivne pomlajevalne tretmaje (npr. iglični valjčki, igelna mezoterapija, globoki/srednje globoki kemični pilingi, botoks, polnila...) v zadnjih 4 mesecih ali neinvazivne pomlajevalne tretmaje (npr. radiofrekvenca, elektroterapija, ultrazvočna terapija) v zadnjem mesecu.  

O vključitvi v raziskavo boste obveščeni po koncu zbiranja prijav, kar bo predvidoma konec septembra 2021.

Izbrani udeleženci boste povabljeni na meritve parametrov kože na VIST v Ljubljani. Merili bomo izraženost gub ter gladkost kože, vlažnost, elastičnost, gostoto kolagena v koži... Meritve so povsem neboleče. 

Pred sodelovanjem v raziskavi bo potreben tudi podpis izjave o prostovoljnem sodelovanju v raziskavi. Na 1. obisku pri nas boste prejeli izdelke - prehranska dopolnila za čas raziskave, inštitut pa boste obiskali še 2-krat in sicer po 6 in 12 tednih od 1. obiska. S sodelovanjem boste pridobili tudi pomembne informacije o stanju vaše kože ter nasvete kako le-to ohranjati v čim boljšem stanju. Vse preiskave bomo opravili brezplačno - na naše stroške.  

Več o raziskavi in pogojih za vključitev si lahko preberete na strani: https://vist.si/raziskava  

V kolikor prijavo izpolnjujete za koga drugega in ne zase, prosimo, navedite podatke osebe, ki jo prijavljate.

OPOZORILO: Za pravilno delovanje strani omogočite JavaScript v brskalniku oz. nadgradite vaš brskalnik na novejšo verzijo. Več >>